Mi az a bőrgyógyászat?

A bőr egy hihetetlen szerv. Ez az első védelmi vonal a betegségekkel szemben, védi a többi szervet, felmelegít és lehűt, valamint üzeneteket küld arról, hogy belül mennyire egészséges. A bőrgyógyászok szakértő orvosok és bőrsebészek, akik egyedülálló készségekkel és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy a legjobb ellátást nyújtsák az Önt gondozó szerv, a bőr számára.     

A bőrgyógyászok kiterjedt képzésben részesülnek, és legalább 12 évig járnak iskolába, hogy megtanulják diagnosztizálni és kezelni több mint 3000 bőr-, haj- és körömbetegséget, valamint kozmetikai problémákat. A betegek bőrgyógyászhoz fordulnak olyan problémákkal, amelyek sokkal többek, mint a bőr mélységei. A bőrproblémák sérthetik a betegek önértékelését, kényelmetlenséget okozhatnak, ami megnehezítheti a mindennapi tevékenységeket, és bizonyos esetekben életeket is veszélyeztethet.

Mi az a bőrgyógyász?

A bőrgyógyász olyan orvos, aki a bőrt, a hajat és a körmöket érintő betegségekre specializálódott. Egy bőrgyógyász több mint 3000 betegséget tud azonosítani és kezelni. Ezek közé a betegségek közé tartozik többek között az ekcéma, a pikkelysömör és a bőrrák.

Miért válasszunk okleveles bőrgyógyászt?

A bőrgyógyászok több mint 3000 olyan állapotot kezelnek, amelyek hatással vannak a bőrre, a hajra és a körmökre. A bőrbetegségek különösen gyakoriak, évente minden negyedik embert érintenek.

A bőrgyógyászok sokféle bőrbetegséget kezelnek a halálos bőrrákoktól a szemölcsökig. A bőrgyógyászok által tapasztalt problémák közé tartozhatnak az immunrendszer problémái által okozott krónikus betegségek, a mindennapi anyagokra adott allergiás reakciók, baktériumok vagy vírusok által okozott fertőzések stb. A bőrgyógyászok olyan betegeknek is segítenek, akik kozmetikai problémák megoldásában szeretnének segíteni, beleértve az öregedő bőrük problémáinak kezelését, a bőrrák eltávolítására szolgáló műtét által okozott sebek kezelését, az akne vagy más hegek csökkentését, vagy az AIDS-hez hasonló betegségekben szenvedő betegek egészségesebb megjelenésének helyreállítását.

Specialitások a bőrgyógyászatban

Miután okleveles bőrgyógyász lett, néhány bőrgyógyász úgy dönt, hogy folytatja orvosi képzését. Előrehaladott képzésben részesülhetnek a bőrgyógyászat egyik szakterületén:

  • Dermatopatológia
  • Mohs műtét
  • Gyermek bőrgyógyászat

Kiváló minőségű, szakmailag felkészült klinika: 1stderm.hu bőrgyógyászati és arcfiatalító klinka.

Bőrgyógyászat
Bőrgyógyászat
Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.