A kastélyok, várak építészete

Sokféle kastély létezik, de egy dolog közös bennük: gyönyörűek!

A kastélyok története több ezer éves múltra tekint vissza, és ma is számos kastély található a környéken. Némelyiket lakóhelyiségnek, másokat védekezésre használnak, és van, amelyik egyszerűen szórakoztató látogatást tesz lehetővé.

A várat általában egy domb vagy hegy tetejére építik, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a környező területre. A kastély fő célja, hogy megvédje az embereket a betolakodóktól. A középkorban a várakat gyakran vízzel teli vizesárok vették körül. Ezek az árkok távol tartották a támadókat a várfalaktól. Manapság a legtöbb kastély kőfalú fa helyett.

A legtöbb kastély a középkorban épült, és legtöbbjük Európában. Sokféle kastély létezik, például erődök, tornyok, paloták és udvarházak. Ezen kívül vannak olyan várak is, amelyek mára már romok.

A kastély alapja falakból, tornyokból és vizesárokból áll

A kastélyokat eredetileg erődöknek építették, hogy megvédjék az embereket és a tulajdont a betolakodóktól. Olyan helyként is használták őket, ahol királyok éltek és uralkodtak. Ma a kastélyokat gyakran használják turisztikai látványosságokként.

A tornyokat általában a fal sarkaira vagy szélei mentén építik

A tornyokat általában a sarkok közelében vagy a fal széle mentén építik. Ez segít távol tartani a támadókat azáltal, hogy megnehezíti a mászást. A tornyok védekezésre is jók, mert helyet biztosítanak a katonáknak, hogy nyilakat lőjenek vagy köveket dobjanak le a támadóra.

A várárok védőkorlátként szolgál

A várárok egy vízzel teli árok, amely körülveszi a várat. Gyakran használják védekező akadályként a betolakodók ellen. Ezenkívül a várárok segít megvédeni a várat az árvíztől. Ezenkívül megkönnyítik a kastélyon ​​belüli emberek számára a kitekintést.

A tornyokat gyakran hidak kötik össze

A tornyok általában a kastély legmagasabb pontján helyezkednek el. Kiváló kilátót biztosítanak a környező terület megtekintéséhez. A hidak összekötik a tornyokat, így a katonák gyorsan mozoghatnak közöttük.

A kastély bejáratát kapuháznak nevezik

A kastély kapuja gyakran az első épület, amelyet a látogatók meglátnak, amikor belépnek a kastély területére. A kastély fő bejárataként szolgál. Egyes esetekben a kapuház a kastélyt védő őrök lakóhelyiségét is tartalmazza.

Várak, kastélyok
Várak, kastélyok
Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.